Aan al die fijne kinderen in groep acht zou ik willen zeggen…

Fijn hoor dat heel onderwijs-Nederland (en anderen) juist nu weer discussiëren over de eindcito.

En uh ingewikkeld hoor dat de regering stelt “allemaal verplichte eindtoets” en anderen juist zeggen “ah joh niet zo van belang het is maar een momentopname”.

Voor jullie is het dan nu toch wel efkes jullie momentopname. En da’s voor jullie hartstikke belangrijk! Snap helemaal dat je dat gewoon even goed wilt doen.

Kijk jullie weten zelf als beste waar je echt goed in bent en wat een ‘onsje’ moeilijker is. Ook over al die dingen waar je de komende dagen geen vragen over hoeft te beantwoorden. En gelukkig weten jullie leraren en ouders dat natuurlijk ook wel. En mooi is dat de scholen voor VO in Oss het advies van jullie juf of meester als belangrijkste norm nemen.

Dussss Even voor alle duidelijkheid dan maar: Ben lekker blij op wat je allemaal geleerd hebt de voorbije jaren. Vertrouw daar maar eens goed op. Zet ‘m op en geniet er ook maar stiekempjes een beetje van: samen met al je klasgenoten ergens keihard voor werken.

Jullie kunnen het, dat weet ik!

En straks, dat duurt nog even denk ik zo, gaan de onderwijsbazen vast ook eens aan jullie vragen wat je nu eigenlijk van zo’n eindtoets vindt. En anders, anders doen wij dat wel!

Groet van ’n nu al trotse BosOss,
Je weet wel die juf van alle scholen.